Piețe și Produse

Strategia noastră este de a ne concentra activitățile asupra acelor piețe cărora le putem aduce valoare, dezvoltând pentru partenerii nostri soluții inovatoare și competitive care sunt adaptate cerințelor prezente și viitoare ale clienților lor finali.

Bunuri de Consum & Sănătate

  Markets-ConsumerGoods_Healt Click to enlarge
Prin oferta sa diversificată, Solvay caută să îmbunătățească performanța și să faciliteze utilizarea produselor de îngrijire zilnică. Soluțiile sale bazate pe surfactanți speciali, polimerii și fluidele fluorurate contribuie la eficacitatea detergenților și produselor de igienă. Polimerii, poliamida și fibrele inteligente sunt folosite în industria textilă pentru a crea îmbrăcăminte de înaltă performanță. Gama de acetați de celuloză este folosită în producția  filtrelor de țigări. Pentru profesioniștii în sănătate, Grupul dezvoltă o gamă largă de produse, inclusiv polimeri speciali pentru implanturile medicale biocompatibile, intermediari de sinteză și bicarbonat de sodiu pentru tabletele efervescente.

Automotive & Aeronautică

  Markets-Automotive_Aeronaut Click to enlarge
Solvay oferă pieței automotive poliamide, polimeri speciali și compozite care îmbunătățesc performanța și contribuie în mod semnificativ reducerea greutatii vehiculelor. Electroliții fluorurati și sărurile de litiu îmbunătățesc eficiența bateriilor. Soluțiile Solvay permit producătorilor auto să se incadreze standardelor globale din ce in ce mai exigente cum ar fi oxizii de pământuri rare pentru cataliză și silicele pentru anvelopele din clasele cele mai performante. Pe piața aeronautică, proprietățile de rezistență chimică, mecanică și termică ale soluțiilor avansate Solvay contribuie la performanța și siguranța avioanelor.

Agro, Nutriție animală & Produse Alimentare

  Markets-Agro_Feed_Food Click to enlarge
Produsele și soluțiile Solvay răspund nevoilor partenerilor de-a lungul intregului lanț alimentar. La producător, derivatele de guar, compușii fluorurati și solvenții săi protejează culturile și le îmbunătățesc productivitatea, cu respectarea conditiilor de mediu. La consumator, gama de vanilină contribuie la dietele sănătoase, ca de exemplu la reducerea grăsimilor și zahărurilor în mâncarea procesată. Bicarbonatul de sodiu promovează un regim alimentar echilibrat și păstrează sănătatea animalelor. În cele din urmă, acetatul de celuloză este folosit pentru a permite  ambalarea produselor alimentare într-un mod responsabil față de mediu.

Energie & Mediu

  Aerial view of forest Click to enlarge
Solvay sprijină piețele de energie în căutarea lor pentru o performanță îmbunătățită și costuri mai mici. Guarul sau surfactanții oferă soluții în extracția de petrol si gaz. Filmele PVDF îmbunătățesc performanța și durabilitatea panourilor solare, în timp ce sărurile de litiu măresc performanța bateriilor. Procesele și soluțiile Solvay sunt folosite pentru a produce energie din biomasă. Solvay oferă clienților industriali expertiza sa în optimizarea energiei. Totodată, Solvay propune soluții pentru reducerea poluării aerului, apei și solului.

Clădiri & Construcții

  Markets-Building_Constructi Click to enlarge
Produsele Solvay fac posibilă proiectarea de clădiri care sunt cât mai durabile, conferă condiții de viață mai sănătoase și consumă mai puțină energie. Materialele sale sunt folosite în producerea sticlei și a structurilor duble sau triple de geam termopan pentru cerințele exigente de mediu. Produsele fluorurate permit producerea spumelor izolatoare de înaltă calitate. Solvenții biodegradabili sunt folosiți în vopseluri și in produsele de acoperire “green”. În cele din urmă, fluoropolimerii și polimerii tehnici cresc rezistența la foc a componentelor electrice și a cablurilor.

Electrice & Electronice

  Digital tablet Click to enlarge
Solvay Specialty Polymers deschide noi orizonturi legate de proiectare, siguranță și performanță pentru partenerii sai din domeniul industrial, care sunt activi in dezvoltarea rapida a tabletelor și smartphone-urilor, a tehnologiei OLED, a display-urilor rigide și flexibile, a procesoarelor și memoriilor computerelor a semi-conductorilor bazați pe pământuri rare. Pentru industria electrică a conectorilor, Solvay dezvoltă produse specifice și poliamide fluorurate cu întrerupătoare de circuit și proprietăți ignifuge. Oferă deasemenea soluții eco-responsabile inclusiv reciclarea pământurilor rare și a poliamidelor bazate pe conceptul bio.

Aplicații industriale

  Markets-IndustrialApplicati Click to enlarge
Solvay oferă industriilor agenți și intermediari pentru a răspunde provocărilor lor de competitivitate și performanță a mediului.