Solvay în România

Grupul Solvay este prezent în România de 120 de ani și are un număr de 10 angajați în biroul său de reprezentare din București.
Solvay dezvoltă soluții cu valoare adăugată mare, inovative, durabile și competitive, adaptate cerințelor clienților săi pentru următoarele domenii: 
  • Aeronautică & Automotive,
  • Agro, Nutriție animală & Produse Alimentare
  • Clădiri & Construcții, 
  • Bunuri de Consum & Sănătate, 
  • Electrică & Electronică, 
  • Energie & Mediu,
  • Aplicații Industriale.

Despre Solvay

Solvay este o companie internațională în domeniul chimiei si materialelor avansate care abordează principalele provocări cu care se confruntă societatea. Solvay inovează și stabilește parteneriate cu clienții în diverse piețe de desfacere globale. Produsele și soluțiile sale sunt utilizate în aeronautică, în industria auto, în cosmetice și detergenți, la fabricarea dispozitivelor medicale, dispozitivelor inteligente și bateriilor, precum și în domeniul extracției de minerale și petrol, printre multe alte aplicații care promovează dezvoltarea sustenabilă. Materialele sale ușoare care înlocuiesc metalele cresc mobilitatea ecologică, formulele sale optimizează utilizarea resurselor, iar substanțele sale chimice avansate îmbunătățesc calitatea aerului și a apei. Solvay are sediul principal la Bruxelles și aproximativ 27.000 de angajați în 58 de țări. Vânzările nete pro forma ale companiei s-au ridicat la 10,9 miliarde EUR în 2016, 90% dintre acestea în domenii de activitate în care Solvay se situează printre primele trei companii din lume. Solvay SA (SOLB.BE) este cotată la bursa Euronext din Bruxelles și din Paris (Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLB.BR), iar în Statele Unite, acțiunile sale (SOLVY) sunt tranzacționate printr-un program ADR de nivel 1.